10/10 En ubeskrivelig dag

Vejrudsigten for denne lørdag er blevet fulgt tæt de sidste dage, og den har været vældig omskiftelig, men heldigvis stod vi op til den mest fantastiske solopgang, og så lunt vejr, så vi kunne tage en kop kaffe på terassen, mens dette viste sig for os:

Det var svært at løsrive sig, men madpakkerne skulle smøres, og vi skulle mødes med Rasmus og Laura 9.45 ved kolonihavnen. Vi skulle nemlig på ISFJORDSSEJLADS, og vi var mere end almindelig heldige den dag. Temperaturen var på den gode siden af 10 grader, og det første vores skipper og matros/guider fortalte var at der for første gang i 3 uger var set hvaler inde i fjorden. De var spottet for 20 minutter siden, så de ville starte med at sejle hen til der hvor de var set, og så var de der måske endnu. Vel ankommet til stedet sad vi alle 12 passagerer de 2 bådfører med øjnene på stilke, ingen tegn. Ved et opkald til en båd lidt fra os fik vi lokaliseret hvor hvalerne befandt sig nu, og nærmede os stedet meget stille, og pludselig var den der med sit springvand

Vi kom tættere på og fandt ud af at der var 3 pukkelhvaler, til sidst var vi helt tæt på, og nåede faktisk at se den dykke ned

Allerede herfra var turen noget helt specielt, vi sejlede videre ind i fjorden, og lagde til ved en gammel bygd Qoornoq. Niels, vores skipper, havde forældre og bedsteforældre, der var blevet tvangsflyttet fra Qoornoq til Nuuk i 1972, en del af den ret sorte kolonihistorie, som vi har på samvittigheden. Befolkningen havde ernæret sig ved fiskeri og forarbejdning af fisk, men der manglede arbejdskraft i fiskeindustrien i Nuuk, og derfor blev befolkningen flyttet.

Nu ligger Qoornoq hen som sommerhusområde, og smukt og fredsfyldt er der

Vi sejlede videre ind i isfjorden, og da der havde været meget østenvind de sidste dage, kunne vi faktisk komme meget langt ind i fjorden, og vi kunne tydeligt se gletcheren som er starten på indlandsisen.

Og på hjemvejen kom vi forbi de mest fantastiske isbjerge