2/10 Flytur og Ankomst.

Dagen i dag statede kl. 6 på hotel Clarion i lufthavnen, hvor vi iført mundbind og handsker forsynede os fra buffeen, nød morgenmaden og vi var forventningsfulde og spændte.

Det var tydeligt, at det er en meget speciel tid vi rejser i, der var ikke mange mennesker i lufthavnen, så det med afstand var ikke noget problem. Vi fik tjekket ind og afleveret bevis på coronatest, kom igennem security og på ingen tid sad vi i Air Greenlands store Airbus 330, en stor og meget behagelig maskine. Vi havde medvind, så vi kom over atlanten på 4 timer (normalt 4 timer og 40 minutter), vi kunne på en skærm følge hastighed og højde, det var svimlende tal, vi fløj i en højde på 11 – 12 kilometer og med hastigheder på 800 – 950 kilometer i timen.

Efter en mellemlanding i Kangerlussuaq, skulle vi videre til Nuuk, og det var fra giganten til minimalen, en lille bitte maskine med plads til under 50 passagerer. Godt ankommet til Nuuk, tog vi en taxa til vores lille fine hus, og vi mødtes med Rasmus. Vi er nu i 5 dages karantæne, som betyder at vi må færdes omkring, være sammen med Rasmus og Laura på afstand, og handle udenfor myldretiden. Og heldigvis er her rigtig meget natur og skønne muligheder, så det bliver ok. Vi fik set det centrale Nuuk, og spist sammen med Rasmus og Laura, så begyndte tidsforskellen at gøre sig gældende (der er 4 timer), så vi gik hjem og lå i vores seng kl. 21 Grønlandsk tid.

Udsigten fra vores hus