9/10 Nuuk by og fisk

Dagen i dag var uden de store fælles planer, Rasmus og Laura skulle passe deres arbejde, og ville komme her til mad om aftenen, derfor ville Carsten prøve fiskelykken igen, og jeg tog en tur rundt i byen.

Nuuk by er speciel, da den er bygget på naturens præmisser, byen er bygget på fjeldet, og ind i fjeldet, og ligemeget hvor man befinder sig i byen, er fjeldet der. Samtidig er det tydeligt at ryddelighed og orden omkring ens hus ikke betyder alverden her. De første dage, vi var her, lagde jeg mærke til råheden og rodet med mine danske øjne, men efterhånden bliver det blot en del af den måde, hvorpå livet leves her.

Der mangler boliger i Nuuk, så mange steder bliver bygget både boliger og skole, så næsten ligemeget hvor man kigger hen, fanger øjet de store kraner.

Nuuk er også en by, hvor boliger og industri ligger side om side, det ser ikke ud som om der har været en samlet plan, men det har bare udviklet sig. Myggedalen, hvor vi bor, er et rent boligområde som er bygget i 50´erne.

Vel hjemkommet igen blev jeg mødt af de her 3 torsk:

Så nu var middagen reddet. og ligeså med Carstens fiskeidentitet.

Da fiskene var renset og kommet på køl gik vi en tur til kulturhuset, som har den hyggeligste cafe, hvor vi lige skulle have en lille sandwich til frokost. Der er meget der er dyrt i Grønland, men vi fik de her kæmpe sandwich med mængder af røget fisk og grøntsager for 64 kr. stykket, det er da billigt.

Bagefter var vi ude at handle, vi skulle lave fiskesuppe af de lækre torsk, og dertil skal der bruges hvidvin, og der var absolut indkøbets dyreste ingrediens, selvom vi også købte kammuslinger og rejer. Den billigste flaske hvidvin, hvis ikke man kan bruge en liebfraumilch koster 129 ! Så hvis man skal have et par flasker vin til maden løber det nemt op i 300 kr. vin vi kan købe i Danmark til 60-80 kr. flasken.

Dagen sluttede hyggeligt med skøn suppe og gæster