18 og 22/4 Tallerkenjagten

Inden vi rejste havde jeg kigget på Deruta, keramikbyen, og jeg havde hørt om den fra Pia, og set hendes smukke italienske tallerkner. Så selvfølgelig skulle vi en tur dertil, og da vejret bød på 10 grader, var det oplagt at bruge en del af dagen i bilen.

Om det var det kolde vejr, eller bare fordi det stadig er udenfor turistsæsonen, ved jeg ikke, men der var ualmindelig øde i Deruta. Så øde, at ved den første forretning vi stoppede op foran, blev vi nærmest hevet ind i og lovet ” special price for you”, ja, ja det var godt med ham, der var ikke noget der, vi havde lyst til at købe.

Efter at have besøgt samtlige butikker i centrum ( Carsten havde ventet udenfor en del af dem), måtte vi sande at derutakeramik var ret dyrt, og hvis vi skulle have mere end et par tallerkner, så blev det en væsentlig post på feriebudgettet.

Uden tallerkner drog vi mod bilen og erfarede, at det  ar muligt at få billigere tallerkner.

Lidt tilfældigt gik vi ind i en butik overfor parkeringspladsen. Det viste sig at være en lille familieejet virksomhed. De virkede meget troværdige, fortalte at de fremstillede alt fra bunden selv, til forskel fra flere andre steder, som fik lavet selve keramikken i Kina.

Jeg faldt for nogle meget smukke tallerkner, de var forskellige, men alligevel med samme udtryk, men men igen måtte jeg sande at de var dyre. Vi fik handlet dem lidt ned, men ikke nok. De viste os nogle andre tallerkner med det traditionelle mønster fra egnen, smukke og noget billigere og endnu billigere hvis vi betalte kontant.

 

Dem valgte vi og de blev pakket efter alle kunstens regler, så de helt sikkert kunne klare turen til Danmark.

Næste dag kunne jeg godt mærke  at det var de forkerte tallerkner, der stod i vores bagagerum. Vi snakkede om det, tænkte os om, og blev enige om at undersøge om vi kunne bytte dem.

Carsten ringer og undersøgerom vi kan bytte dem

Det var der ingen problemer i, vi kunne blot ikke få penge tilbage, det var jo heller ikke aktuelt, tværtimod.

Lørdag eftermiddag, efter vi havde sagt farvel til vores bikervenner, kørte vi så mod Deruta igen, købte de smukkeste tallerkner til en god pris mod kontant betaling.

De nye tallerkener bliver pakket

Nu står de i bagerummet og venter på at blive pakket ud på Grønnegade, og jeg glæder mig til at servere dejlig mad på dem.